Екип - Специализиран център за детокс и отслабване Pulse Health Center

Нашият екип

Pulse Health Center разполага с висококвалифицирани лекари, специалисти по здравословно хранене, диагностици, терапевти и фитнес инструктори, които работят в екип, за постигане на индивидуалните цели на всеки клиент като обследват неговото състояние и го водят стъпки по стъпка по пътя към постигане на персоналните му нужди и желания.

Нашите диагностици провеждат изследвания със специализирана апаратура в рамките на клиниката като разчитат данните и правят последващ анализ, който предначертава плана за постигане на нужните цели. Понякога при по-специфични състояния на диагностицирания, нашите специалисти се консултират и с външни специалисти за поставяне на максимално точна диагноза.

Лекарите на Pulse Health Center, в комбинация с екипа специалисти по здравословно хранене правят първични прегледи и интервюта, при които назначават каква комбинация от изследвания следва да се направи на клиента. Това включва кръвни тестове от различен тип, хормонални изследвания, сегментни анализи, скенери и други. При нужда, с предварителна заявка в клиниката идват и тесни-специалисти от страната, които работят по конкретни случаи.

Нутриционистите създават хранителния режим, по който клиентите ще се изхранват по време на престоя си в клиниката, както и в последващия период след изпълнение на назначената програма.

В нашия екип има терапевти-рехабилитатори, както и спа терапевти, които провеждат всички мануални терапии от програмите за отслабване и детокс. На разположение са също интернационални масажисти от о.Бали, които се грижат за клиентите, търсещи  релаксация, енергиен баланс и екзотични процедури.

Фитнес инстукторите, които работят с клиентите на Pulse Health Center са част от екипа на Pulse Fitness&Spa – най-добрата верига фитнес клубове в страна. Всички персонални и групови треньори са завършили образование в спортната сфера, преминали са през курсове за инструктори, за спортно хранене, за фитнес мениджмънт, много от тях са републикански шампиони в различни дисциплини, но най-важното – всеки един е специализиран в различно направление, така че да може да отговори на нуждата на различните клиенти да постигнат конкретни желани резултати по време на престоя в Pulse Health Center.

Д-р Райна Стоянова

Д-р Стоянова е един от най-опитните нутриционисти в България. Тя специализира в областта на диететиката при видни имена в сферата на храненето, като Проф. Готие, Проф. Карел, Проф. Дюкан, както и различни хелтиливинг, кетъринг и уелнес компании, които разширяват погледа и подхода и към пациента.

Специализирала е специалност “гастроентерология” в столичната болница „Лозенец“, където се запознава отблизо с трансплантационната медицина

Райна Стоявнова е асистент към катедрата по Клинична фармакология и терапия и е специализант по ендокринология и болести на обмяната в клиниката по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика на болница „ИСУЛ- Царица Йоанна“ .

Работи и в софийската диагностично-консултативна клиника по спортна медицина и рехабилитация Спорт Мед. Участва в различни проекти, свързани със здравословното и балансирано хранене в страната,обучения и семинари на различни тематики, свързани с храненето.

Член на Българско дружество по Гастроентерология, Българско дружество по Хранене и диететика, Българското дружество по парентерално и ентерално хранене (BULSPEN), Българското дружество по Ендокринология, Европейската асоциация по кардиология (ESC), Европейската лига по ревматизъм (EULAR), Международната асоциация по Затлъстяване (TOS), Международната асоциация по спортно хранене (ISSN), Българската фитнес асоциация (BFS).

В настоящия момент преглежда, консултира и изгражда хранителни режими за клиентите на Pulse Health Center – както за напълно здрави хора, които искат да подобрят хранителните си навици, да се детоксикират, да влязат във форма за събитие, да се възстановят след раждане или травма, така и за пациенти с различни проблеми като наднормено тегло, диабет, хранителни разстройства и други.

Мая Петрова – Холистиличен специалист по здравословно хранене

‘Mечтата ми е хората да осъзнаят, че ние сме толкова добре, колкото е добро нашето здраве. Няма да сме полезни на нашите работодатели, семейство и най-важното на себе си, ако се разболеем и нямаме енергия.’

Maя е квалифициран Специалист по здравословно хранене с Британската Асоциация за медицина (British Complementary Medical Association – BCMA). Подходът на Мая е цялостен (холистичен), разглеждайки тялото, ума и духа като едно цяло, вярвайки, че ако те работят в хармония, в нашия живот ще настъпи изобилие от енергия и жизненост. Мая включва техники и от Китайската медицина за ‘разпознаване на болести по лицето’ и определяне на емоционални трудност от здравословните симптоми.

Мая е специалист по здравословно хранене към Pulse Fitness & Spa от 2017 като преди това е работила в Лондон, където развива собствен бизнес като провежда семинари, за да помагам на жени, работещи в офис да живеят здравословно в корпоративния свят. Там започва и работа в клиника ‘Калмър’ (Calmer Clinics) в екип с други специалист като масажисти, физиотерапевти и фитнес инструктори. Работи с известни клиенти и сложни случаи като анорексия, артрит, диабет и депресия. Занимавала се е и с подготовка за състезание по културизъм като може да изготвям режими за мъже и жени, с цел качване на мускулна маса или сваляне на мазнини.

Мая е и Магистър по НЛП – Невролигвистичното програмиране – световно известен метод, който изучава умът, подсъзнанието, поведението и мисловният процес, за да елиминира ненужни и нездравословни навици, действия и мисли – помагайки ми да мотивирам своите клиенти да подобрят здравето си не само физически, но и емоционално и душевно. Основно хората идват при нея за да преодолеят травми и отрицателни емоции, проблеми с отношенията, безпокойство и липса на мотивация и увереност, които могат да повлияят отрицателно на здравето.

Квалификации

  • Дестинация Здраве’ – (Destination Wellbeing®), базирана на 12 стълба на здраве – Стрес, Хранене, Цел в Живота, Щастие, Лично Време, Дишане, Движение, Храносмилане, Детокс, Осъзнаване, Енергия и Взаимноотношения. Програмата е базирана на 25-годинишния опит и проучвания от д-р Ема Лейн (хомеопатичен лекар и специалист по функционална медицина, практикуващ в Америка и Великобритания . – Integrative Health Education
  • Магистър НЛП  -Aкадемията на Тоби и Кейт Макартни
  • Четене на Болести по Лицето според Китайската медицина’,– Integrative Health Education
  • Органите и Нашите Емоции – Какво Искат да ни Кажат  – Integrative Health Education
  • Светът на Паразитите, Гъбичките и Бактерийте – Първо Ниво – Integrative Health Education
  • Холистично Лечение на Храносмилателната Система –Integrative Health Education
  • Диплома за Здравословно хранене и фитнес – GB Fitness
  • Функционална Спортна Академия
  • Сертификат за Здравословно хранене и предотвратяване на болести -Калифорнийски университет, San Francisco