Изследвания - Специализиран център за детокс и отслабване Pulse Health Center

Изследвания

Лабораторни кръвни изследвания

Лабораторни кръвни изследвания – на всички наши пациенти в началото и на престоя се изследва кръв по следните показатели: хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, тромбоцити, LY%, MID%, GR%, MCV, MCH, MCHC, RDW, MPV, Pct, PDW, СУЕ, холестерол, HDL, LDL, VLDL, триглицериди, глюкоза, креатинин, ГГТ, общ билирубин, общ белтък, пикочна киселина. При нужда се правят и допълнителни кръвни изследвания, като електролити, хормони, антитела, туморни маркери, както и анализ на урина и микробиологично изследване на секрети.

Тест за хранителна нетолерантност

Тестът за хранителна нетолерантност е кръвен тест, чрез който се идентифицират хранителни продукти, към които организмът проявява нетолерантност. Нетолерантност е, може би, най-точното определение, поради спецификата на резултатите. При установяване на нетолерантност към някоя от тях следва да я ограничите от менюто си, но също така да не консумирате продукти, в чийто състав тя присътва.

Това е тестът, който няма да ви отговори на въпроса „Аз алергичен ли съм към тази храна?“, но ще насочи вниманието ви към състояния, които, на пръв поглед, нямат връзка с храненето. В основата на изследването са образуващите се антитела от клас IgG (група антитела, отговарящи за определен тип имунна реакция), които се появяват като маркери за непоносимост към изброените хранителни продукти. Това прави изследването надежно, контролирано и медицински обосновано.

Резултатите от теста не поставят диагноза, но могат да се използват като допълнение при провеждане на лечение или само като указание за ограничения в употребата на определени хранителни групи. Като най-удачна се счита употребата му при състояния с нарушен метаболизъм, при които правилната хранителна диета е ключов фактор в борбата с наднорменото тегло.
За провеждането на теста не се поставят възрастови ограничения, подходящ е и за деца! Не е нужна предварителна подготовка. Необходими са само няколко микролитра периферна кръв, взета след убождане на пръст. Резултатът е готов в рамките на 45-50 мин. И това е и едно от предимствата на теста, заедно с надеждните резултати и богатия списък от изследвани хранителни групи.