Спа и уелнес център - Специализиран център за детокс и отслабване Pulse Health Center

Спа и уелнес център

На разположение на клиентите на Pulse Health Center са два вида сауни –  хималайска/солна/и финландска арома сауна.

Хималайска солна сауна

Хималайската сауна представлява помещение в термалната зона на спа центъра с изцяло дървена мебелировка, в което въздухът е  сух и нагорещен и обогатен с отрицателни йони. Престоят в солна сауна повишава телесната температура, обекчава осезаемо схваната мускулатура, засилва циркулацията на кръвта, а от там и устойчивостта ни на стрес и ефективно спомага за прогонване на настинка. Детокс терапиите в солна сауна помагат на организма да се освободи от токсините като ги изхвърли чрез обилно потене. Солните частици лекуват кожни заболявания, пречистват от бактерии и са много полезни за дихателната система, защото успокояват дихателните пътища. Тялото поема минерали като калций, магнезий и йод от солта и те се абсорбират в него.

Финландска арома сауна

Температурата в арома сауната е около 40-45 градуса, а влажността на въздуха се поддържа около 70-80%. Тя се използва предимно за релаксация, отпускане и детоксикация.

Специален електронно контролиран арома генератор доставя успокояващи и лечебни аромати в нужните дози – микс от билки, лавандула, евкалипт и мента.

Препоръчва се престой в сауната от 10 до 15 минути, като се правят цикли на дълбоко вдишване през носа на нагорещения въздух за 4-5 секунди, след което задържане на въздуха за още толкова и издишване в рамките на 2 до 3 секунди.

Панорамна и арома парни бани

Парните бани са подобни на сауните  – и двете са малки отопляеми стаи, но разлика е в типа топлина, която те осигуряват. Сауната използва суха топлина, обикновено от нагорещени камъни или от затворена печка, а парната баня се отоплява с генератор, напълнен с вряла вода. Докато сауната може да помогне да се отпуснете и да облекчите напрежението в мускулите, тя няма същите ползи за здравето на парната баня. Ключът към уникалните предимства на парната баня е влажността.

Престоят в парната баня намалява производството на кортизол в тялото – това е хормонът, който регулира нивото на стрес, което усещаме.  Прекарването на няколко минути в спокойно състояние не само подобрява нашето здраве, но и помага да излекуваме ума си и да подобрим фокуса си. Също така, престоят в парна баня изчиства задръстванията в тялото ни. Създава се среда, която затопля лигавицата и освобождава дихателните пътища. В резултат на това, използването й може да помогне да се разградят задръстванията в синусите и белите дробове.

Парната баня подпомага и здравето на кожата – чрез топлината се отворят порите,  топлата кондензация изплаква мръсотията и изхвърля както токсините, така и мъртвата кожа, в резултат на което получавате сияйна и по-еластична кожа с равномерен тен.

Друго свойство на парната баня е подпомагането на по-бързото възстановяване от мускулна треска след тренировка , тъй като подобрява снабдяването на тъканите с кислород, което влияе благоприятно на мускулния тонус.

След парна баня гарантирано се чувствате отпочинали и освежени, а и с гарантирано подобрена имунната система.

Хамам / Турска баня

Хамамът е просторно помещение с висока концентрация на влага и топлина и приглушена мека светлина. Той е близкоизточният вариант на парната баня, който може да се определи и като мокър вариант на сауната. Подът му и специалните каменни легла, върху които се извършват процедурите от нашите терапевти, са затоплени на перфектната температура за отпускане на мускулатурата. В помещението се поддържа температура за напарване от около 50°C и висока влажност на въздуха – 70-100%. Процедурите, които се провеждат в хамам, имат изключително благоприятен ефект както върху мускулатурата, така и върху порите на кожата, които се отварят и приемат по-лесно продуктите, които терапевтите нанасят.

Аромарелакс зала

Насладете се на усещането за неповторим релакс, което ще ви донесе тихата екзотична музика и приглушената светлина на свещите в спа центъра на Pulse Health Center. Отпуснете сетивата си и им позволете да усетят блаженството на заслужената почивка. На ваше разположение е лакониум с камменни топли легла и удобни кресла около камина с жив огън.

Луксозни кабинети за масаж

На разположение в Pulse Health Center са 6 масажни кабинета за спа терапии и ритуали, в които нашите спа терапевти ще ви помогнат да се отпуснете, да премахнете стреса и напрежението и да се погрижите за своето тяло и дух.

За да бъде вашата програма още по-ползотворна, можете да я обогатите с изобилие от спа процедури, терапии и масажи от всички кътчета на света. Независимо дали предпочитате лек или силов масаж, дали имате проблемна схваната зона или просто искате да се отпуснете, нашите терапевтите ще направят чудеса за вас. Освен конкретните включени във вашата програма масажи, процедури и терапии, можете да се възползвате още от:

 • Традиоционни масажи
 • Лечебни масажи
 • Екзотични пилинги
 • Рефлексология
 • Процедури в турска баня
 • Спортни масажи
 • Специали масажи за след плаж
 • Антицелулитни процедури
 • Отслабващии моделиращи терапии
 • Масажни ритуали за двама
 • Процедури/маски за лице