Процедури - Специализиран център за детокс и отслабване Pulse Health Center

Процедури

Колон Хидротерапия

Колон-хидротерапията е най-ефикасният метод за детайлно и качествено изчистване на цялото дебело черво, ефективно елиминиращ натрупването на екскременти и разлагащ се материал върху чревната лигавица. Този естествен процес на прочистване елиминира всеки симптом, пряко или непряко свързан с лошото функциониране на червата.

Има много процеси, които човешкото тяло използва, за да се освободи от остатъчните вещества. Различните механизми за детоксикация включват кръвта, кожата, черния дроб, лимфната система, белите дробове и бъбреците. Най-ефективният обаче е прочистването на дебелото черво чрез колон-хидротерапия. Тя почиства тялото не само вътрешно, но осигурява чиста кожа, добра форма и неутрализира последиците от стреса и нездравословната храна.

Колон Хидротерапията е изключително популярна в световен мащаб. Стотици клиники и частни практики залагат именно на тази терапия като основен прочистващ и детоксикиращ метод. Чистите черва са ключов фактор за здравето на целият организъм. Колон хидротерапията играе важна роля в холистичния терапевтичен подход. Благодарение на всестранните ползотврони ефекти терапията е изключително популярна сред много пациенти.

Благодарение на медицинските системи от серията “Колон Хидромат” позволяват изключително проста и в същото време ефикасна терапия. От компактната стандартна версия до най-съвършения модел с интегрирана цветна система за светлинна терапия: няма друг такъв продукт, който обединява толкова много предимства в един апарат. Пациентите могат да бъдат сигурни, че ще изпитат максимална релаксация по време на терапията и ще подобрят здравословното си състояние за продължителн период от време.

Колон хидротерапията Pulse Health Center се извършва с най-модерния апарат от серията на “HAB Gmbh” – Колон Хидромат Комфорт. Апаратът е изключително новаторски и притежава редица предимства пред конкурентите си:

 • автоматична вентилация
 • цветна индикация
 • интегрирана система за дезинфекция
 • измерител на водния дебит и времето на терапията
 • модерен дизайн
 • прецизен температурен контрол
 • удобни за потребителя компоненти
 • точни указания за терапия
 • високо равнище на безопасност за пациента
 • възможност за пускане на медицински кислород по време на терапията
 • възможност за добавяне на пробиотик, билкови и солеви разтвори.

Herrmann Apparatebau Gmbh е сертифицирана съгласно ISO 9001 и ISO 13485.

Биорезонансна терапия ПУЛСАР

Според експерти и от опита на прилагането й, Биорезонансната терапия може да се разглежда като приоритет сред всички и да се включи в терапевтичния арсенал на човечеството. Според президента на Световната медицинска асоциация д-р Сесил Б. Уилсън, въвеждането на тази терапия може да се сравни с откриването на Нов свят в областта на медицината.

Знаейки честотите на паразити, вируси, гъбички или кърлежи, устройството  ПУЛСАР въздейства върху тях с честотни колебания, които нарушават собствените им ритми и по този начин се потиска тяхната нормална метаболитна активност. Честотите, които се използват са присъщи за човешкия организъм и за това са безвредни за него. С други думи, провежда се терапия с електромагнитни вълни на честотата на паразитите, причиняващи резонанс, в резултат на който защитните функции на патогените отслабват и те умират /буквално се пръскат на парченца, които после човек отделя с урината/.

Тази терапия е напълно е лишена от странични ефекти, така че е най-подходяща за лечение на деца, хора страдащи от алергии и др. и е особено ефективна в случаите, когато постигането на терапевтичен успех с традиционните методи не е възможно или е свързано с повече време и други разходи.

Наричана още антипаразитна високо-честотна терапия, тази процедура  позволява да се намали или елиминира приемането на фармацевтични продукти като перфектно се комбинира с всички други методи както на класическата, така и на алтернативната медицина.

Кислородна терапия

Кислородът е най-важният елемент, необходим за нормалните функции на организма. Той е необходим на клетките свързани с храносмилането, но и на тези – с мисленето. Вдишваният в обикновени условия въздух обикновено съдържа 78 % азот, 1 % въглероден диоксид и благороден газ и 21 % кислород, от които се преработва напълно само една четвърт за един дъх. Едно по-богато съдържание на кислород във въздуха ще повиши концентрацията и ще подобри кръвообращението. В нормални условия кислородът е безцветен и безвкусен газ без аромат.

Кислородният бар или Oxygen bar е съоръжение за вдишване на обогатен с кислород въздух. Първият официален бар (O2 Spa Bar) се появява през 1996 г. в Торонто Канада.

Oxygen bar прави дишането по-приятно като смесва кислорода с различни аромати, извлечени от напълно натурални вещества с растителен произход.

Този тип кислородни терапии предлага немедицински кислород за дишане, смесен с различни аромати. Един такъв бар с 10-минутно вдишване на въздух с 95% кислород може напълно да се възвърне изгубената през деня енергия и тонус.

Кислородът е най-важният елемент, необходим за нормалните функции на организма.
Той е необходим на клетките свързани с храносмилането, но и на тези – с мисленето.

Аура камера

Аура камера е система, която анализира емоционално-енергийното състояние на човек и показва на екран цвета, формата, размера и цялостта на човешкото биополе, дава пълна картина на разпределението на енергии в човешкото тяло и фиксира проблемни области в случай на дисбаланс в енергийните центрове (чакри). Това е единственият уред, с който можете да проследите взаимовръзката между емоции и болест и да намерите пътя към здравето.

С какво ще ни помогне снимката с Аура камера?
Нашият потенциал, мисли, емоции и физическо здраве са отразени в Аурата! По цвета на аурата се определят качествата, с които човек е природно надарен и трябва да развива, за да постигне успех, а нивата в енергийните центрове показват протичането на енергия в човешкото тяло, като при недостиг и изтичане на енергия откриваме първопричината за изгубената хармония и даваме препоръки за възстановяването и.

Снимка и анализ на Аура и чакри определят основните проблеми, които могат да влияят на физическото ни тяло.  Нашата аура – истински показател за здравето и състоянието на ума, духа и тялото.

Разбери цвета на своята Аура – вижте дали имате енергийна защита, която ви пази от външни негативни влияния и постигнете  вътрешна хармония и баланс във всички сфери на вашия живот!

Елате при нас, за да разберете:

 • Цвета на Вашата Аура и какво означава той
 • Дали имате енергийна защита,
 • Балансирани ли са Вашите чакри? И ако не, защо?
 • Кои емоции ви разболяват?
 • Кои са Вашите силни страни и как да ги развивате?
 • Кои са качествата, върху които трябва да работите, за да подобрите живота си?
 • Интимна сфера и съвместимост,
 • Дали Вие или детето ви е Индиго или Кристално
 • Да получите индивидуални препоръки съобразно Вашите нужди
 • И още, и още…

Как по-точно се прави снимка на аурата?

Човек поставя дланта на лявата си ръка върху специален панел, снабден с набор от множество сензори за фиксиране на биоданни. Специална програма, която е създадена с години на изследвания, анализира получената информация и дава резултат под формата на снимки на аура и чакри, диаграми и графики, а също така формира текстов доклад.

Снимка на аурата е възможностда се види част от човешката природа, която все още е скрита дори от самия човек. Възползвайте се от Аура център ”ЛОТОС” и  открийте един свят на фините биоенергии на човек. Може би от това започва пътя към себепознанието.

Йонна детоксикация

В човешкото тяло непрекъснато се натрупват отпадъчни вещества, наречени токсини. Такива вещества са тежките метали, частици оксидирани мазнини, разлагащи се белтъци, пикочна и млечна киселини, мъртви клетки и различни химически вещества приемани с въздуха, водата и храната.

Силно киселинни, токсините разрушават тъканите, възпрепятстват нормалните функции на организма и влошават неговата биоенергетика. В токсичната среда се създават условия за бурно развитие на много бактерии, вируси, паразити и гъбички, които предизвикват множество здравословни проблеми.

За бързото извеждане на токсините и микроорганизмите се използва йонен детоксикатор. Пациентът потапя краката в топла солена вода заедно с елекрод, който произвежда поток положително и отрицателно заредени йони (електрически заредени частици), които нахлуват в нашето тяло през порите на краката, които са над 2000.

Попаднали в тялото, йоните стимулират всички обменни и функционални процеси. Подобряват кислородния обмен, алкализират организма, като балансират неговото ph, активират имунната му система. Клетките на организма под въздействието на йоните преминават в активно състояние и започват да се освобождават от всички отпадъчни продукти, които попадат в междуклетъчното пространство. От там токсините, мъртвите клетки и отпадъчните вещества се привличат от електрическия потенциал на йоните, през порите на краката напускат тялото и попадат във водата, като по този начин се евакуират.

Резултати които се постигат с йонната детоксикация?

 • Процедурата „йонна детоксикация“ освобождава организма от натрупани тежки метали, мазнини, отпадни продукти от метаболизма, кръвоносната и
  Лимфната система, тютюнопушене;
 • Активира се дейността на клетките и тъканите;
 • Стимулира се вегетативната нервна система;
  Постига се намаляване на кръвното налягане и кръвната захар;
 • Реализира се превенция на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания;
 • Стимулира се имунната система;
 • Улеснява се работата на вътрешната лаборатория на организма – бъбреците и черния дроб;
 • Стимулира се функционирането на стомашно-чревния тракт;
 • Реализира се цялостен физикален „масаж“ на организма;
 • Намалява се нивото на свободните радикали;
 • Улеснява се заздравяването на рани и преодоляването на кожни проблеми, като акне, пигментация и т.н.;
 • Улеснява се способността на клетките и тъканите да релаксират, в резултат на което се подобрява качеството на съня;
 • Нормализира се телесното тегло.

Цветът и съставът на отпадната смес след процедурата може да даде приблизителна информация за вида на изхвърлените токсини:

 • черен – отпадъци от черния дроб;
 • черни частици (люспи) – тежки метали;
 • кафяв – отпадъци от черен дроб, тютюнопушене;
 • тъмно зелен – отпадъци от жлъчен мехур;
 • оранжев – отпадъци от опорно-двигателния апарат;
 • червени частици (люспи) – отпадъци от кръвоносната система;
 • бяла пяна – отпадъци от лимфната система;
 • жълто-зелен – отпадъци от бъбреците, пикочните пътища, половата система.

Препоръки и противопоказания за провеждане на йонна детоксикация:

Йонната детоксикация може да бъде прилагана сред широк кръг ползватели, при всеки, за който не е противопоказна физикалната терапия.

Йонна детоксикация не се прилага в случаите:

 • при лица ползващи пейсмейкър или други имплантирани медицински устройства, работещи с батерия;
 • при лица с трансплантирани органи;
 • при лица в постоперативен период;
 • при лица с висока температура;
 • при лица с остри възпалителни заболявания;
 • при лица с кожни проблеми в областта на краката;
 • при лица без чувствителност в областта на крайниците;
 • при лица в неадекватно психическо състояние;
 • при бременни и кърмещи жени.

Машина CHI

Терапия за подобряване на микроциркулацията

Chi машината е резултат от медицински и научни изследвания на известния японски учен д-р Шизоу Иноуе. Тя позволява на човешкото тяло да се движи внимателно от страна до страна в осморка (по същия начин,както златната рибка плува), което допринася за максималното естествено усвояване на кислород от организма, като се използват всички движения на орбитите на човешката анатомия. Машината е с глезенна люлка на върха, която осцилира (движи от едната страна към другата), при приблизително 140/minute – кратно на средния пулс (72) и церебро – спиналната ритъм помпа ( 12) синхронизиран с пулса, кръвното налягане и гръбнака – създава се балансирано, ритмично, релаксиращо, вълнообразно пулсово движение през цялото тяло.

По този начин се подобрява кръвообращението на всяка клетка и тъкан, повишава се съдържанието на кислород и следователно се засилва метаболизма, което подпомага детоксикацията в клетките и пречистването на лимфната система. Повишава енергията в тялото и по меридианната система. Повишава концентрацията. Подобрява самочувствието. Повлиява устойчивото намаляване на тегло. Извършва вътрешен масаж на органите и подобрява тяхната работа и регулация. Освобождава от безсъние – в спокойно състояние мозъка излъчва Алфа мозъчни вълни, което дава психическо спокойствие, концентрация, яснота- процедурата спомага за това. Облекчаване на оплаквания, свързани със стрес – главоболие, тревожност, депресия. Освобождава напрежението и постига релаксация. Намалява мускулни болки, напрежение, скованост, болки в тялото. Подобрява гъвкавостта на мускулите и ставите, по-гъвкав става гръбнака. Коригира се неговата позиция и се активира вегетативната нервна система.

Процедурата се извършва в легнало положение, без натиск, стрес или напрежение, и се прилага за всяка част от тялото. Няма риск от нараняване. Пулсът и кръвното налягане не се променят. Няма стрес за гръбнака, сърцето, мускулите, сухожилията, ставите или белите дробове.

Има две позиции на тялото при процедури при терапия с Chi Machine:

Goldfish Позиция: Раменете са отпуснати от двете ви страни, дланите надолу.
Обтегната Позиция – Поставят се ръцете над главата. -Тази позиция създава тяга през цялото тяло и помага за облекчаване на мускулното напрежение и дискомфорт.
Съдържанието на кислород във Вашите клетки е от решаващо значение – оригиналът Chi Machine подобрява оксигенацията. Доказано е, че недостигът на кислород в тялото е в основата на множество заболявания и неразположения. Chi машина е помощно средство за поддържане на физическото здраве и предотвратяване на заболявания, физически увреждания чрез увеличаване съдържанието на допълнителен кислород на цялото тяло на клетъчно ниво чрез физическа стимулация – пасивни аеробни упражнения. Липсата на физическа активност води до депресия, болести и гнилостни процеси в организма.

Детоксикацията на вашите клетки е от решаващо значение – оригиналът Chi Machine стимулира детоксикацията. Без ежедневно физическо движение не може да се извършва детоксикация на тялото Ви. Аеробните упражнения насищат с кислород тъканите и задвижват лимфата. Лимфата е безцветна течност, която облива всяка клетка в организма. Ако кръвта се разпространява и задвижва от сърцето, то лимфата се движи от собствен поток, който се раздвижва и подпомага при физически упражнения. Тъканите зависят от лимфата, да осигури част от хранителните вещества (включително кислород) и да отнесе част от отпадъците на обмяната в клетките. Ако лимфата не циркулира, в тъканите се натрупват собствените токсини и киселинни отпадъци -пикочна киселина, млечна киселина и др.

Приложение за корекция на теглото

Отслабване
Ако използвате Chi Machine системно и ежедневно може да отслабнете трайно без часове във фитнеса или диети и хапчета за отслабване. Мастните натрупвания и холестеролът се утилизират при ускоряване на метаболитните процеси. Машината може също да помогне в контрола на теглото в горната част на корема, дължащи се на менопаузата и хормонални промени. Необходимо е да използвате устройството последователно, ежедневно, съпроводено с корекция в диетата и двигателната активност. С ежедневна употреба, Chi Machine балансира организма. Коригирайки състоянието на организма се задейства клетъчната памет, така че ако сте с тегло под нормата вие постепенно ще наддавате на тегло и ако сте над нормата ще редуцирате бавно, но сигурно от тегло. Чрез използване на машината и
вследствие на здравословен режим- алкална диета, тялото ви ще коригира безопасно и естествено своето тегло. Лимфната система се разпространява като дърво по цялото тяло, за да предостави част от хранителните вещества към клетките и за отстраняване на отпадъците. Важно е да се вземат ежедневни действия за стимулиране на потока на лимфата, да се съдейства за премахване на отпадъците от тялото ви. Лимфната система – която включва и далака, тимуса, лимфните възли и костния мозък – непрекъснато защитава организма срещу милиони микроскопични нападатели. На лимфната система се отдава значително внимание при детоксикациите на организма. За разлика от кръвоносната система, лимфната системама няма помпа за осигуряване на циркулацията. Липсата на движение, повърхностно дишане и
дори изблиците на гняв забавят движението по лимфната система. Това, от своя страна повлиява скоростта на отстраняването на токсините от тъканите и да предизвика обратното им натрупване в клетките. Ако токсините не се елиминират от вашите клетки ефективно, това оказва влияние върху работата на имунната система. Упражнения, масаж и дълбоко дишане стимулират лимфната система. Chi Machine ефективно и бързо раздвижва телесните течности, подпомага лимфната система в нейната детоксикация и това е изключително важно за тези, които не се движат достатъчно, възрастните хора, болните и хората, нуждаещи се от двигателна рехабилитация.

Противопоказания

Кога не се използва:

 • В рамките на 3 месеца след операция или костна фрактура.
 • Ако пациента има отворени рани или инфекция.
 • По време на бременност (след употреба може да се свие матката, да възникнат контракции).
 • Ако имате пейсмейкър.
 • Ако страдате от епилепсия.
 • Ако имате сериозно сърдечно заболяване (невъзможност да ходят).

Резултати при редовна употреба:

 • Непрекъснат спокоен сън и повишено ниво на работоспособност, производителност и енергия, които може да не стеимали от доста време.
 • Позитивни и спокойни, физически обновени и подмладени – хиляди пациенти съобщават, че техните физически болки или изчезват или са значимо намалени, при редовно използване на уреда
 • Безброй потребители са съобщили за рязко ограничаване на приеманите медикаменти, поради подобрен здравен статус.

Детоксикация с пластири

Поговорка: „Краката на човек са като корените на дърво. Когато човек остарее първи изнемощяват краката, когато дървото умира, първо корените му умират.“
Натурална растителна квинтесенция. Разсейването на токсините може да бъде видяно. Разсейването на токсините от стъпалото е изключително добър начин за запазване на здравето.

 • Само за една нощ черните и маслени токсини излизат от стъпалото.
 • Разсейват токсините и поддържат красотата.
 • Релаксират и премахват влагата.
 • Снабдяват с жизненоважна субстанция.
 • Оформят и разкрасяват тялото.
 • Подпомагат съня и облекчават умората.
 • Разкрасяват ходилото и премахват миризмата.

Детоксикиращите лепенки за крака (направени от растителни квинтесенции) отделят вътрешната влага и токсините от стъпалото през точките на ходилото, като подпомагат съня, освежават и омекотяват кожата и поддържат здравословното състояние. Невероятният магически ефект на тези лепенки може да бъде видян и почувстван. Те се превърнаха в един от най-популярните и добре познати детоксикиращи и здравословни продукти в цяла Южна Корея и Япония, а сега бързо се разпространяват през Хонг Конг, Тайван, Сингапур, Америка и Европейските държави.

Основната съставка на лепенките е натурална бамбукова киселина квинтесенция, която има супер функции на просмукване и разсейване на токсините, нейното действие може да продължи до 8 часа. Използвайки тези лепенки, токсините и отпадъците се отделят от ендокринната жлеза, чревния канал и те имат функцията да облекчават отоци и поддържат съня.
Основни предназначения: 1. Активира клетките, подобрявайки функциите на жизненоважни органи. 2. Елиминирайки влагата, попълва с жизненоважна субстанция. 3. Спомага за съня. 4. Разсейва токсините натрупани в абсорбиращата система, насърчава функциите на абсорбиращата система и засилва имунитета.
Основни компоненти: отрицателни йони, елементи от черупчести организми, Витамин С, портокалово масло, бамбуков оцет, минерали на прах, растения на прах.
Може да се използва като: козметично средство, за коремните връзки, от възрастни и отпаднали хора, при затлъстяване, за хора които стоят дълго време изправени, за хора с дълго работно и психическо напрежение.

Електрофитнес Miha Bodytec

 • Miha Bodytec бързо и лесно стяга и оформя мускулите
 • Тознизира и масажира тялото
 • Действа антицелулитно
 • Изгаря мазнини
 • Облекчава болка при травни
 • Повлиява на повече от 90% от мускулите едновременно
 • Дава 4 пъти по-бърз резултат
 • 18 пъти по-голяма стимулация на мускулните групи
 • 0% риск от травми
 • 0% усилия
 • 100% видим ефект

Miha Bodytec или фитнес от бъдещето – представлява последно поколение ултрамодерен уред, който чрез електроимпулси прави мускулни съкращения и “лъже” тялото, че тренира усилено. 20­-минутна тренировка с MIHA BODYTEC е равна на 120 минути традиционна тренировка. Препоръчват се 2 или 3 процедури седмично, тъй като мускулите се натоварват значително и е важно е да се спазва времето за възтановяване. EMS технологията се базира на десетилетия изследвания и развитие и води началото си от тренировките на космонавтите, които правят докато са в космоса. Професионалните  атлети също вече използват EMS технологията, докато се подготвят за Олимпийските игри.

Power Plate

Power Plate е апарат, използващ принципа на вибрациите и подобряващ значително физическите възможности и визията на тялото, независимо от възрастта. С него се постигат бързи резултати с кратки тренировки.

Той стимулира естествената предразположеност на тялото към вибрациите. Тези вибрации пренасят енергийни вълни по цялото тяло и стимулират мускулите съкращения между 25 и 50 пъти в секунда, което води до повишаване на мускулния тонус. Той е изключително подходящ за хора, които нямат възможност да включат активното спортуване в натовареното си ежедневие, тъй като са достатъчни само 15 минутни сесии, три пъти в седмицата, за да бъде постигнат максимален ефект!

Power Plate е уникален поради това че създава нестабилност в тялото и по този начин го кара да изпълнява мускулни рефлексивни действия при всяка вибрация, няколко пъти в секунда, в следствие на което значително се подобрява силата и издръжливостта на мускулатурата.

Ефектът който можете да постигнете с power plate е:

 • Редуциране на подкожните мазнини;
 • Оформяне на мускулния релеф;
 • Подобрено кръвообращение;
 • По ефективно усвояване на колагена
 • Видимо по-стегната кожа