Какво представлява биорезонансната терапия - Специализиран център за детокс и отслабване Pulse Health Center

Какво представлява биорезонансната терапия

Представете си терапия, която не само освобождава тялото от натрупания стрес, но също така подобрява симптоми или състояния като астма, алергии, екземи, хронична болка, мигрена, хормонален и метаболитен дисбаланс и др. Точно такава е биорезонансната терапия, която намира все по-често и по-широко приложение. Това е безопасен и неинвазивен начин за лечение на заболявания, предизвикани от патологични енергийни източници.

Какво представлява биорезонансната терапия?

биорезонансна терапия

История

Откривател на биорезонансната терапия е немският лекар хомеопат д-р Франц Морел. През 1970 г. той за първи път излиза с теорията, че човешкото тяло може да отдава електромагнитни сигнали.

За това си твърдение, той стъпва на хомеопатичните вярвания, че водата има памет, притежава способност да пренася енергия и може да помни. И тъй като човешкото тяло се състои от 70% вода, д-р Морел вярва, че то може да съхранява информация, която пък може да се предаде по електронен път.

За да го докаже, заедно със неговия зет Ерих Раше, който бил инженер по електроника, започнали да разработват устройство, което да може да предава тези електромагнитни сигнали. Така бил създаден прототипът на устройствата, които днес се използват в  биорезонансната терапия.

Как работи?

Съвременният живот и особено стресът променят естествения ритъм на организма. В резултат на това се променя естествената честота, на която вибрират клетките в различните части на нашето тяло, а това води до дисбаланси. Някои патогени като вирусите, бактериите, гъбите и токсините също могат да повлияят негативно на клетъчните трептения, което пък рефлектира върху функционирането им и създава среда, предразполагаща към умора и болести.

Когато тялото страда от алергии или друго състояние, дължащо се на тези патогени,  вибрациите, които болните клетки излъчват, са в различна честота, от тази която е приета за норма. В нормално състояние, излъчваната честота е в диапазона от 10 херца до 150 килохерца. Установено е, че хормоните вибрират в обсег от 10hz, имунната система – 67khz, нервите – 100khz и мозъкът – 150khz.

Всяка една честота може да се измери и идентифицира чрез машина, която записва трептенията и локализира аномалиите. Има 40 основни точки, както по дланите и пръстите на ръцете, така и по ходилата, които са свързани с конкретни органи и системи в тялото и излъчват техните електромагнитни сигнали. С уредите за биорезонансна диагностика това изследване става за няколко минути, след което данните се вкарват в компютър за обработка.

Спрямо резултатите терапевтът прилага терапия според индивидуалните нужди. Една терапия е с продължителност от около 40 минути. На база на установените промени във вибрациите на дадени органи или системи, чрез уреда за биорезонасна терапия към тях се подава „правилната” честота на вибрация, която пък нарушава ритмите на патогените и ги убива. Така се регулира правилното функциониране на организма.

Какви са предимствата ѝ?

биорезонансна терапия

Едно от най-големите предимства на биорезонансната терапия е, че е неинвазивен и безболезнен метод, който обаче успешно се комбинира с всички други методи както на класическата, така и на алтернативната медицина, което позволява да се намали или елиминира приемането на лекарства и други препарати.

Тя е абсолютно безвредна и подходяща дори за деца. Особено ефективна е, когато постигането на терапевтичен успех с традиционните методи не е възможно или това е свързано с повече време и допълнителни разходи.

Биорезонансната терапия може да се похвали с широк спектър от предимства, сред които  детоксикация на тялото, неутрализиране на алергиите, противодействие на умората, регулиране на хормонални проблеми, подобряване на кожата, съня и настроението и ред други. Тя е бърз и в много случаи най-ранен метод за диагностициране на различни заболявания, които установява проблем още преди да се появят първите симптоми.

Според експерти и от опита на прилагането ѝ, биорезонансната терапия може да се разглежда като приоритет сред всички и да се включи в терапевтичния арсенал на човечеството. Според президента на Световната медицинска асоциация д-р Сесил Б. Уилсън пък, въвеждането на тази терапия може да се сравни с откриването на нов свят в областта на медицината.

В кои случаи биорезонансната терапия не се препоръчва?

През първи триместър от бременността

Нарушения при кръвосъсирването

Епилепсия

Индивидуална непоносимост към електромагнитни влияния

Психически заболявания

Състояние на остра алкохолна интоксикация

При деца под 1 година, трансплантирани и хора с доброкачествени или злокачествени образувания приложението на биорезонансната терапия е допустимо, но тя трябва да се проследява от лекар.

Какво представлява устройството ПУЛСАР?

биорезонансна терапия – пулсар

ПУЛСАР е най-съвременният апарат за биорезонансна терапия. Той има широк спектър от приложения, сред които терапия на остри, хронични и дегенеративни заболявания и  резонансно-честотна терапия със специфични честоти, имащи терапевтичен ефект при заболявания, причинени от вируси, бактерии, червеи, паразити и гъбички.

Знаейки честотите на паразити, вируси и гъбички, устройството ПУЛСАР въздейства върху тях с честотни колебания, които нарушават собствените им ритми и по този начин се потиска тяхната нормална метаболитна активност.

Защитните им функции отслабват и те умират – буквално се пръскат на парченца, които после човек отделя с урината. Честотите, които се използват обаче, са присъщи за човешкия организъм и са безвредни за него. Освен това терапията няма странични ефекти.

Кога можем да очакваме резултати?

В зависимост от резултатите при първия преглед, терапевтът определя колко биорезонансни сесии ще са необходими. Обикновено е достатъчен един курс от 7 до 10 дни, но понякога може да има нужда от повтаряне на курса след определен период на почивка.

В зависимост от състоянието, подобрения в общото състояние може да се усетят веднага след започване на терапията. Най-късно това може да се случи до 7-10 дни след приключването ѝ.

Ако имате съмнения, че главоболието е в следствие на многото задачи и ангажименти, а болките в кръста – от повече седене и малко движение, препоръчваме да проверите какво точно се случва в тялото ви, за сте напълно сигурни. Методите на биорезонансната диагностика позволяват да получите бързо и лесно отговор на този въпрос, затова не се колебайте, а направете и вие своя „преглед“. За това може да се доверите на специалистите от клиничния център Pulse Health Center, които работят с последно поколение уреди за диагностика и анализ на състоянието на организма. Един от тях е именно ПУЛСАР.

Биорезонансната диагностика и терапия пък може да съчетаете с някоя от другите детокс или рестарт програми на центъра, които гарантирано ще допринесат за повдигане тонуса и подобряване на състоянието ви.

 

 

Share this article