Какво е аура камера и как ни помага да бъдем балансирани?

Какво е аура камера и как ни помага да бъдем балансирани?

Всеки човек, без значение от пол, възраст или раса, излъчва вибрации, известни като аура. Това всъщност е електромагнитното поле около тялото ни, което непрекъснато нараства и намалява, излъчва и приема вълни в зависимост от физическото и душевното ни състояние. Аурата е съставена от различни цветове, отразяващи различни настроения, емоции и мисли и може да подскаже много за психическото и физическото ни здраве. Разчитането ѝ би било от голяма полза, но как да стане, след като не се вижда с просто око? Всъщност има специален уред и той се казва „аура камера“.

Какво е аура камера?

аура камера - цветове

Аура камерата е уред, който отчита вибрациите около тялото ни и ги визуализира, т.е. показва аурата ни. Изображенията, които излизат, могат да дадат информация за отличителните ни черти, модели на поведение, вродени възможности и таланти, да отразят психическото и емоционалното ни състояние или да установят скрити заболявания.

Аура фотографията е визуално изображение на начина, по който функционираме.

Прочетете повече: Тест за хранителна нетолерантност: с какво е полезен?

Откъде идва аура камерата?

През  19 век руският изследовател и изобретател Семьон Кирлиан случайно открил, че ако даден обект е поставен върху фотографска плоча и е подложен на силно електрическо поле, на плочата се създава изображение, което, оказва се, е въпросното електромагнитно поле или аурата.

Това се случило, когато през 1939 г. Кирлиан бил повикан в изследователски център в родната му Русия, за да поправи уред за електротерапия. Доближавайки случайно ръката си до един електрод, усетил лек електрически ток и видял искра във формата на светкавица. Кирлиан решил да постави фотографска плака между ръката си и електрода. След като я проявил, видял, че пръстите му били заобиколени от силен светлинен ореол, осеян с точици и светкавици. При всеки следващ опит резултатът не се променял. Така се родила кирлиановата фотография. Прототипът на съвременната аура камера пък бил създаден през 1970 г. от Гай Когинс.

Прочетете повече: Какво е Power Plate и как помага да отслабнем?

Как работи аура камерата?

аура камера

Ето и как работи уредът: на сензор, прикрепен към аура камерата, се поставя една от ръцете. Самият сензор има различни точки за контакт, чрез които се свързва с различни органи в тялото и измерва електромагнитно поле на човек. По този начин се предоставя информация за енергийните и ауричните му качества.

Сензорът може да измерва и отклонения в температурата, влажността и статичното електричество на човек, като данните от тези параметри служат след това за проектиране на аурата под формата на цветни лъчи.

Какво означават различните цветове на аурата?

Всеки цвят на аурата има своето значение и описва вида енергия, която се излъчва.

аура камера - червено

Червен цвят – подсказва, че човек е ентусиазиран, енергичен и винаги готов за нови приключения. От друга страна тези хора се изнервят бързо и могат лесно да се ядосат и от най-малкото нещо.

Оранжев цвят – общителни, щедри и много социални хора. Обичат компанията на някой друг, както и да са център на внимание. Внимателни са и са готови да угодят на другите.

Жълт цвят – това е цветът на слънцето, щастието, оптимизма и пробуждането. Хората, които го имат в аурата си, обикновено са аналитични, мислят логически и са много интелигентни. Те са справят много добре в професии, които включват преподаване и обучение. Ако жълтият цвят се намира около линията на косата, това подсказва за духовно развитие и мъдрост, но ако нюансът му е по-белезникав, подсказва, че човек е твърде критичен и премисля твърде много.

Прочетете повече: 5 упражнения по медитация за начинаещи

Зелен цвят –  тези хора са креативни и трудолюбиви. Стремят се към съвършенство във всичко, което правят. Решителни са по природа и не се поддават на фантастични мечти или нереалистични идеи.

Син цвят – главните комуникатори на света. Имат способността да изразяват красноречиво и харизматично своите мисли, идеи, възгледи и концепции. Това ги прави отлични писатели, поети и политици.

аура камера - лилаво

Лилав цвят – духовни мислители. Те са много чувствителни и се съобразяват с емоциите и настроенията на другите. Хората, които имат преобладаващо количество лилаво в своята аура, се смятат за загадъчни и тайни.

Бял цвят – духовно мотивирана, отворена и възприемчива към божествения или духовния свят личност. При хората, които медитират интензивно, често се показва ярко бяло в аурата им.

Прочетете повече: Медитация на открито: как, защо и къде?

Как снимка на  аурата предпазва от болести?

Освен за нашия потенциал, мисли и емоции, аурата е показател и за физическото ни здраве. Всеки цвят е свързан с определена чакра, която фиксира области от тялото ни, които са проблемни.

 

Седем са основните чакри или енергийни центрове. Те съответстват на ендокринните жлези на тялото и се движат нагоре по гръбначния мозък.

 

Така например при дисбаланс в първата чакра, наричана коренова или Муладхара, се проявяват  заболявания като депресия, анемия, слаба имунна система или пък ставни болки. Тази чакра е в червен цвят.

 

Небалансираната втора чакра, Свадхиштхана,  може да доведе до затруднения при зачеване или проблеми с уринарния тракт. Цветът й е оранжев.

 

За диабет и проблеми с черния дроб пък подсказва третата чакра, Манипура. Тя е в жълт цвят.

 

Прочетете повече: Какво е ГМО и трябва ли да ни плаши?

Аура фотографията  може да открие заболяване, развиващо се в тялото ви до пет години, преди то да се прояви. Това ви дава възможност да се справите и да излекувате проблема много преди той да бъде медицински открит.

аура камера - холистика

Pulse Health Center прилага аура камерата в програмите си за антистрес и детокс. Тя е част от набора диагностични уреди на центъра, които спомагат за холистичното лечение на най-често срещаните проблеми на съвременния човек – а именно стреса, натрупването на токсини и наднорменото тегло.

Разберете повече за диагностиката с аура камера тук и разберете как специалистите на Pulse Health Center прилагат резултатите от аура снимката в специализираните програми тук.

Share this article