Детокс след обилно хранене или зверски купон? Задължително!

Детокс след обилно хранене или зверски купон? Задължително!

Прочистване на черния дроб, дебелото черво и бъбреците, енергизиране на организма, освежаване на кожата, нормализиране на теглото и не на последно място – добро настроение. Ако искате да постигнете всичко това накуп, правилната стъпка е детоксът. Има случаи, в които той дори е наложителен. Кои са те? Отговорите ще намерите долу:

Кога тялото ни събира най-много токсини?

Наред с ежедневната токсикация, на която неизбежно сме подложени, има и определени случаи, в които в тялото ни се натрупват значително повече токсини от нормалното за отрицателно време.

 

кога да правим детокс

 

Това са:

  1. Празничните софри с обилна тежка храна. Те са токсична бомба, с която задължително и бързо трябва да се справим. Преяждането в тези моменти е свързано с консумиране на голямо количество свободни на радикали храни, които според химикът д-р Денхам Харман са основна причина за стареенето на клетките. Прекаляването с храната може да доведе до тежки здравословни проблеми, а може и да бъде опасно за живота ни, категорични са специалистите.

 

  1. Тежките купони, съпроводени с голямо количество алкохол, цигари, наркотици , липса на сън и силна музика не просто ни правят непълноценни на следващия ден. За да изчистим организма си от вредите, нанесени с токсични вещества само след една купонджийска вечер, са нужни около 48 часа. Ако прекаляването с нощния живот пък зачести, това увеличава шансовете за поява на депресия, тревожност, социално отдръпване и др.

 

Прочетете повече: Какви токсини дишаме и ядем и какво е детокс?

  1. Честият досег с бои, лакове, текстил и битови химикали има пряко влияние върху здравето на хората, работещи в такава среда. И не, това не са само работниците в заводите, фабриките, строежите, автомобилните бизнеси и ателиетата, а и техните управители, домакините, и хората, индиректно или случайно изложени на тези химикали (новодомци, хора, живеещи в близост до промишлени обекти, вманиачените в чистотата домакини и техните гости). С времето в организма се натрупват токсични вещества, наречени още тежки метали, които възпрепятстват нормалната ензимна обмяна. Стига се до хронично натравяне, което води до развитие на депресия и куп други тежки последствия за организма, засягащи черния дроб, белия дроб и нервната система.

 

Кои са токсините в храната? 

кога да правим детокс – преяждане

 

Консерванти, пестициди, радиоактивни отпадъци като йод, стронций, хранителни

добавки, познат още като Е-та, оцветители, подсладители, ГМО и химически вещества

от пластмасови опаковки. Това са само част от веществата, които попадат в организма

ни ежедневно с храната, а представете си, какво се случва, когато се заседим на масата за по-дълго време. Тогава дозите се увеличават в пъти, а ако не се предприемат мерки, токсините се наслояват в тялото.

 

Чрез месото, яйцата и млякото например приемаме антибиотици, изкуствени растежни и полови хормони, които се използват, за да може животните да наддават неестествено бързо за повече продукция за пазара. Излишъкът от хормони може да доведе до хормонален дисбаланс, да причини алергии, да наруши репродуктивниата функция при мъжете и жените. Антибиотиците пък увеличават резистентността към тях.

 

Бутилиран хидроксианизол и бутилиран хидрокситолуен вероятно не ви говорят нищо, но тези консерванти са едни от най-често използваните при консервираните храни. Те са обявени за канцерогенни от Международната агенция за изследване на рака. Установено е и, че оказват влияние върху хормоните, както и върху мъжката плодовитост.

 

Нежелани количества пестициди пък могат да се открият в хранителните продукти, въпреки, че употребата им се регулира. Последните открития показват, че някои пестициди, дори и в много малко количество, могат да увредят функционирането на ендокринната, нервната, отделителната и други системи на човешкия организъм.

 

ГМО са друг вид токсични вещества, които се срещат в 70% от обработените храни със съставки на царевично, соево, памучно семе, рапица и захарно цвекло. Те могат да причинят увреждане на органите, стомашно-чревни и имунни заболявания, ускорено стареене и безплодие.

 

Прочетете повече: Какво трябва да знаем за детокса с алкална вода?

 

Учените са открили и, че прекомерната употреба на изкуствени подсладители и оцветители оказва влияние върху развиване на неврологично заболявание.

 

Кои са първите признаци на тялото, че е време за детокс след обилно захранване?

 

Чести киселини, запек или диария, подуване на корема са част от симптомите, с които самият организъм може да ви подсказва, че прекалявате с тежката храна и е време да наблегнете на естествените продукти.

 

Как токсините от алкохола и цигарите влияят на организма?

 

кога да правим детокс – купони

 

Алкохолът сам по себе си е друг вреден токсин, с който прекаляваме най-вече през уикендите. Попадайки в тялото ни, той се превръща в токсично вещество – ацеталдехид. Знаем, че пиенето на твърде много алкохол е лошо за нас. То ни носи махмурлук, кара ни да се чувстваме уморени, и това са само сутрешните последици след поредния запой.

 

Опасното му въздействие върху черния дроб е известно, но е установено и, че консумирането на повече от три алкохолни напитки дневно има вредни ефекти върху сърцето. Тежкото пиене, особено с течение на времето, може да доведе до високо кръвно налягане, алкохолна кардиомиопатия, сърдечна недостатъчност и инсулт. Освен това се покачва холестеролът и драстично намалява способността на организма да регенерира мускулната тъкан. Онколозите пък твърдят, че всеки 10 гр. допълнителен алкохол на ден увеличават със 7-12% риска за рак на гърдата при жените.

 

Наред с алкохола, чрез цигарите и цигарения дим допускаме в организма си над 7000 химически съединения, 90% от които токсични и безкрайно вредни. А само 5 минути прекарани в задимено помещение увеличава броя им значително. Това става без значение дали сте активен или пасивен пушач. Понякога вредите за пасивните пушачи дори са по-големи.

 

Основно в цигарения дим се съдържат въглероден диоксид, въглероден оксид, никотин, азотен оксид. Натрупването на всеки един от тях в организма предизвиква редица здравословни проблеми – сърдечносъдови, белодробни, неврологични и др.

 

Прочетете повече: Кои са най-опасните токсини, с които тялото ни се сблъсква всеки ден?

 

Колкото по-яко е било партито или пък ако е поредното за тази седмица, толкова по-малко време е останало за сън и почивка. Именно докато спим обаче мозъкът управлява процеса на изхвърляне на токсините, които сме натрупали през деня. Затова е важно да се наспиваме добре всяка нощ, за да може организмът да се изчисти от възможно най-много.

 

Кои са първите признаци на тялото, че е време за детокс след прекаляване с купоните?

 

Постоянна умора, болки в мускулите и ставите, главоболие, проблеми със съня, тъмни кръгове под очите – това са джокерите на тялото ви, че е време за детокс, почивка и повече разходки навън.

 

Кои тежки метали ни токсикират най-много?

 

кога да правим детокс - препарати

 

Симптомите и дори хроничните заболявания, свързани с токсичността на тежки метали, се считат за проблем, с който се милиони хора са принудени да се справят всеки ден. Причината е, че голяма част от тях са изложени на допълнително въздействие на тежки метали, заради спецификата на професията им или ежедневните им занимания в много отрасли на промишлеността и бита. Ежедневната работа с бои, лакове, текстил, препарати и други токсични вещества може да доведе до т. нар. остра или хронична професионална токсичност, заради инхалацията на дим и пари от метали, като мед, желязо, олово, калий, никел и куп други.

 

Почти всички органи и системи биват засегнати от въздействието на тези токсини. Най-често те са от централната и периферната нервна система, отделителната и сърдечносъдовата система.

Кои са първите признаци на тялото, че е време за детокс след излагане на промишлени и битови химикали?

Гадене, упорито повръщане, обриви и кожни проблеми, проблеми със синусите, диария,  и коремни болки са отличителните белези на повечето остри поглъщания на метал. Това е червената лампичка, която може да избегнете, ако знаете рисковете и регулярно се детоксикирате.

 

Кога да се детоксикираме? 

кога да се детоксикираме

 

Когато усетите, че попадате в един от споменатите случаи, трябва да се замислите за незабавен детокс. Най-добрият показател, кога е станало време за него обаче, е самият ви организъм – наблюдавайте го. Затруднено концентриране, постоянен глад, задържане на вода, проблем със загуба на тегло също са сигнали, че се нуждаете от детоксикация.

Прочетете повече: ТОП 5 грешки, които да избягваме по време на детокс

 

Регулярният детокс поне веднъж месечно, или в най-лошия случай на три месеца, е един добър подарък, за който организмът ви със сигурност ще бъде безкрайно благодарен. Той е особено важен, когато се изложите на повече и по-продължително токсично влияние.

 

Ако попадате в една от тези групи, детоксът ще ви помогне да се влезете обратно в ритъм заредени и готови да завоювате нови върхове.

Специализираната програма за детокс на Pulse Health Center Intensive Detox е създадена именно с тази цел. С нея ще пречистите организма си от натрупаните токсини и ще се предпазите от вредното им влияние за известно време напред.

 

Прочетете повече за процедурите по детокс на Pulse Health Center тук и резервирайте своята персонализирана детокс програма тук.

 

Share this article