Здравето при мъжете и жените: за какво трябва да следим - Специализиран център за детокс и отслабване Pulse Health Center

Здравето при мъжете и жените: за какво трябва да следим

Поддържането на здравословен режим на хранене чрез подбиране на чиста и качествена храна, наред с практикуване на упражнения поне по 2 часа и половина седмично, са важни за  здравето през целия живот. То обаче е пряко свързано и с добрия скрининг и профилактика. Затова, както жените, така и мъжете, трябва да са наясно с възможните рискове във всяка възраст, за да ги проследяват и отстраняват навреме.

Каква профилактика на каква възраст е нужна?

здравето

Обикновено докато не доближи 50-годипна възраст, човек търси медицинска помощ, само ако му се наложи, но не и превантивно.

А всъщност има редица профилактични прегледи, които не само специалистите, но и експертите от Световната здравна организация препоръчват да се спазват от хората.

Причината е, че с напредването на медицината, за все повече заболявания се откриват, както причините, водещи до развитието им, така и потенциалната възраст,

в която могат да се проявят и колкото по-рано бъдат установени, толкова по-голям съответно е шансът за пълно излекуване.

Прочетете повече: Как емоциите повлияват на имунната система?

Има заболявания, за които превенцията започва още от 25 години за жените и около 30 години за мъжете.

Ето за какви рискови болести трябва да се проследяват двата пола и в каква възраст:

Жени

здравето

Мамологични прегледи

След навършване на 25-годишна възраст, както и след раждане на първо дете,

без значение от възрастта, за жените е добре да посещават поне веднъж годишно мамолог,за преглед за рак на гърдата.

Това е едно от най-често срещаните заболявания в последните години, което започна да се проявява във все по-ранна възраст.

В ранен стадий то протича безсимптомно и единственият начин да се улови навреме е чрез преглед.

 

Прочетете повече: Какво е антибиотична резистентност и защо е толкова опасна?

Щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза отговаря за производството на много важни хормони, свързани с правилното функциониране на организма и когато има проблем в тази област, за това подсказват симптоми като рязко повишаване на теглото, суха кожа, високо кръвно, стомашно-чревни проблеми, сърцебиене, изтощение, промени в настроението и др. Те обаче спадат към т. нар. общи оплаквания и минава време, докато се установи причината, а в същото време влияят пряко на качеството на живот. Ако има фамилна обремененост, изследванията на щитовидната жлеза трябва да започнат от най-ранна възраст. В противен случай е добре да се проследява на всеки 2 години във възрастта след 30-35 години. Причината е, че проблеми с нея могат да бъдат отключени и в следствие на стреса.

Гинекологични прегледи

Проблемите, свързани с женската полова система, са едни от най-често срещаните, затова редовните гинекологичните прегледи са задължителни за всяка жена от момента, в който започне да води полов живот. При липса на някакъв риск, е достатъчно това да се прави веднъж годишно.

Прочетете повече: Масажите: суетна прищявка или метод на лечение?

Кардиологични прегледи

Въпреки че болестите на сърдечносъдовата система са характерни за хората над 50-годипна възраст, забързаният и напрегнат начин на живот, характерен за днешно време, ускори значително проявите им. Не случайно дори здравноосигурителната каса заплаща изследването за пълна кръвна картина веднъж на всеки 5 години за всички хора над 30 години. Ако човек не спада към рискова група за развитие на кардиологично заболяване, е достатъчно да се прави профилактика, включваща и изследване на кръвно налягане, холестерол, съчетани с триглицериди, подсказващи за диабет, веднъж на 2 години във възрастта след 35-40 години.

Мъже

здравето

 Регулярните прегледи при ендокринолог, кардиолог, както и изследванията за кръвно налягане и холестерол са  препоръчителни еднакво силно, както за жените, така и за мъжете. Освен тях обаче, особено внимание мъжете трябва да обръщат на простата си – орган, който често води до различни заболявания, затова посещението при уролог трябва да е част от ежегодните прегледи за всички над 20-години.

Между 20 и 40 години рисковете се увеличават заради възможни инфекции, предавани по полов път, които могат да доведат до безплодие. След 50-годишна възраст пък се развива рак на простатата. В над половината от случаите заболяването протича без симптоми и може да бъде диагностицирано само с профилактика.

Прочетете повече: Черният дроб: слабото място на българина

Въпреки препоръките за редовни профилактични прегледи, рядко човек успява да спази всички тях, а има и хора, които изпитват страх и дискомфорт само при мисълта, че трябва да посетят лекар или лечебно заведение.

здравето

Решение обаче има и за тези от вас. Специализирания клиничен център Pulse Health Center предлага възможност за пълна диагностика за кратко време чрез биорезонансната система „Метатрон”.

Чрез него се прави безвредно сканиране на всички органи на ниво тъкан, клетка и дори ДНК.

На тази база се поставят и вероятни диагнози с достоверност до 98%, като при наличие на заболяване се прави и подробен  анализ, включващ стадий, развитие, необходимост от лечение.

Откриват се и причините, довели до него – бактерии, вируси, гъбички, паразити, алергени.

 

Прочетете повече: Какво е „Метатрон“ и как може да ни предпази от заболявания?

Всъщност скенерът анализира състоянието на отделния орган до ниво клетка и позволява ранна диагностика и прогноза за развитие на евентуално заболяване от 3 до 5 години преди появата на първите оплаквания. Това е подходящ начин, както да се ориентирате в моментното си здравословно състояние, така и да придобиете представа дали попадате в рискова група и за какви заболявания е добре да потърсите специалист.

Освен обстоен преглед с апарата „Метатрон” специалистите на  Pulse Health Center извършват и лабораторни кръвни изследвания, има и система за извършване на сегментен анализ на телесната маса, което дава допълнителна яснота за здравословното състояние.

Пълната диагностика може да бъде успешно съчетана и с програмите за детокс и антистрес. Те са добре проучени от специалистите на Pulse Health Center и са с доказани резултати през годините. Допълнителните възможности за релакс, които центърът предлага, намирайки се на брега на морето в курорта „Свети Влас”, допълва комбинацията, а всичко това гарантирано ще помогне, както за подобряване на цялостното състояние, така и за изпълване с енергия и нови сили, особено на прага на пролетта.

Share this article